Geplaatst op

BUVO en Chocomedia

hoe aluminium en chocolade “samensmelten”….

Op zaterdag 25 mei 2019 vond de D.T.W. plaats: de Dutch Technology Week. Doelstelling was om kinderen op een speelse manier met techniek in aanraking te laten komen.

Hieronder de beschrijving van Buvo EN de stappen van idee naar product

Wat chocolade en aluminium met elkaar gemeen hebben.
BUVO Castings is een aluminium hogedrukgieterij uit Helmond. Vanuit deze locatie worden meer dan 15 miljoen gietdelen per jaar geproduceerd voor onobiel industrie, de verwarmingsindustrie en andere innovatieve markten.
Als werkgever van meer dan 350 medewerkers welke veelal woonachtig zijn in de regio Helmond draagt BUVO initiatieven als de Hightech Ontdekkingsroute een warm hart toe. De Hightech ontdekkingsroute is het Helmondse slotstuk van de Dutch Technology Week waarbij in heel Nederland aandacht is voor techniek. In Helmond wordt de Hightech Ontdekkingsroute georganiseerd door Stichting Hightech Helmond – de Peel: een stichting van meer dan 50 verschillende productiebedrijven uit de omgeving. 
De Hightech ontdekkingsroute vond dit jaar plaats op 25 mei op het terrein van het jubilerende Franke Nederland. Alle deelnemende bedrijven deden hun uiterste best om de 4000 bezoekers op een leuke en kindvriendelijke manier te interesseren voor techniek. Voor BUVO Castings was het niet lastig om kinderen op een leuke en vooral lekkere manier meer te vertellen over hun product. Chocolade gieten en aluminium gieten lijken immers meer op elkaar dan dat je zou denken. En wie wil er nu niet meer weten over een chocoladefabriek?

Op een unieke manier maakten wij daarom, samen met de kids, echte BUVO chocolade.

Een mooie aansluiting op het 3-L principe: Leerzaam-Leuk-Lekker  

In het filmpje hieronder een terugblik op deze geweldige dag.

De gedachte was om zelf “even chocolade” te gaan gieten, maar ondanks de vele overeenkomsten tussen de twee materialen bleek dat enige ervaring met chocolade toch wel gemakkelijk zou zijn, en eerlijk is eerlijk: ik heb ook nog nooit aluminium gegoten :-).

  • De tekst van de flyer
  • Het begon met een werktekening
  • Voor een matrijs zijn een boven en onderzijde nodig
  • De metalen matrijs compleet opgebouwd
  • Het resultaat: een kunststofvormpje gegoten in deze matrijs,
  • en in spiegelbeeld ziet er dat zo uit, klaar om af te vullen met chocolade
  • Gevuld met heerlijke chocolade, nog niks van het logo te zien 🙂
  • Het eindresultaat