De lekkerste manier om te communiceren

0493 49 39 23

Kies uw moment

Voor iedere gelegenheid iets lekkers!

Blog

Waar of niet waar ?

07/02/2014   Chocoladeliefhebbers kunnen een hele week lang hun hart ophalen in Brussel. Daar strijkt vanaf vandaag het "Salon du Chocolat" neer, het grootste chocolade-evenement ter wereld. Dat Brussen met een heuse "Chocolate Week" de lekkernij wil eren, is niet meer dan logisch. Je wordt er immers gelukkig van. Of niet? Wij onderzochten vijf uitspraken die de ronde doen over chocolade.

1. Chocolade is gezond.

Waar. Amerikaanse wetenschappers beweren zelfs dat pure chocolade gezonder is dan fruit. In chocolade zitten veel vitaminen, waaronder vitamine A, D en E. Daarnaast bevat chocolade veel mineralen. Pure chocolade is bovendien goed voor het hart en de bloedvaten en bevat geen cholesterol. Uiteraard geldt ook voor chocolade dat overdaad schaadt! In een normale, gezonde levensstijl is 20 à 30 gram donkere chocolade per dag voldoende. Bovendien geldt dat melkchocolade veel minder gezond is, door de hoeveelheid verzadigde vetten en calorieën die erin zit.

2. Chocolade maakt gelukkig.

Waar. Chocolade bevat verschillende stoffen die in onze hersenen een gelukkig gevoel opwekken, al is het effect klein. Een van die stoffen is Fenylethylamine, een stof die van nature in chocolade zit. Het is ook die stof die vrijkomt in onze hersenen wanneer we verliefd zijn. Het werkt als een soort natuurlijke antidepressiva.

3. Chocolade is verslavend.

Niet waar. Chocolade bevat wel stofjes zoals cafeïne en tryptofaan, die enkel in grote hoeveelheden een verslavend effect hebben. In chocolade komen deze stofjes echter in zulke kleine hoeveelheden voor dat ze geen merkbaar effect hebben. Bij mensen is de behoefte aan chocolade te verklaren door de gewoonte en de regelmaat waarmee het wordt gegeten. Het gaat met andere woorden eerder om een cultureel, aangeleerd gedrag dan om het resultaat van bepaalde bestanddelen.

4. Chocolade veroorzaakt acné.

Niet waar. Uit onderzoek blijkt dat chocolade eten geen invloed heeft op de huid. Wel zijn er mensen met een chocoladeallergie, waardoor de huid na het eten van chocolade aangetast wordt. In het algemeen geldt wel dat gezonde voeding positief is voor de huid.

5. Chocolade maakt je dik.

Waar. Chocolade, en dan vooral melkchocolade, bevat veel calorieën. Een reep pure chocolade van 100 gram bevat echter ook al snel 500 calorieën, wat gelijk staat aan een ruime maaltijd. Eet chocolade dus met mate!

(bron: gazet van antwerpen)

Een leuk artikel wat ik tegenkwam in de gazet van Antwerpen. Dus voortaan "bewust" genieten van chocolade.

 Chocomedia

Lees meer... Naar boven

Chocolade jurk

DILBEEK - Valentino Chocolatier maakt jurk met 120 chocolade bloemen voor eerste Salon du Chocolat in Brussel

chocoladejurk-salon du chocolat-chocomedia

Valentino Chocolatier uit Schepdaal (Dilbeek), de 100% Belgische specialist in handgemaakte chocoladeproducten, maakte ter gelegenheid van het eerste “Salon du Chocolat” in Brussel een bloemenjurk met niet minder dan 120 chocoladen bloemen en 500 bloemblaadjes. De jurk is tijdens het evenement, van vrijdag 7 tot zondag 9 februari, te bewonderen in Tour & Taxis.

Het “Salon du Chocolat”, het grootste chocolade-evenement ter wereld, organiseert haar eerste Belgische editie, van 7 tot en met 9 februari 2014 in Tour & Taxis in Brussel. Het gebeuren vormt de link tussen de chocolade-producerende landen, de chocolatiers en de consumenten. Le “Salon du Chocolat” in Tour en Taxis verwelkomt meer dan 90 Belgische en internationale deelnemers, die de bezoeker uitzonderlijke momenten van gastronomische vondsten en genot willen bezorgen. Tijdens het evenement zijn ook tal van veel animaties voorzien voor de bezoekers waarin chocolade de hoofdrol speelt.
Ter gelegenheid van deze eerste editie Valentino Chocolatier maakte Valentino Chocolatier een chocolade jurk die versierd is met maar liefst 120 chocolade bloemen en meer dan 500 chocolade blaadjes. Gedurende de hele maand januari werkten drie top-chocolatiers van Valentino Chocolatier samen met modeontwerpster Victoire Verhamme aan deze prachtige en tegelijk overheerlijke creatie. Zij maakten eveneens de bijpassende hoed. De jurk zal op donderdag 6 februari, tijdens de openingsavond, worden gedragen door RTL-presentatrice Sophie Pendeville. Vanaf vrijdag is de prachtige bloemenjurk te bewonderen op het salon.
Ontwerpster Victoire Verhamme zegt over het project: “België is van oudsher het land van de chocolade. De eerste Belgische editie van het “Salon du Chocolat” was voor ons de gedroomde gelegenheid om mijn passie voor mode te combineren met chocolade. Het was dan ook fantastisch om te zien hoe de drie top-chocolatiers van Valentino erin zijn geslaagd één van mijn haute couturejurken te reproduceren met meer dan 500 chocoladen bloemblaadjes.”
Dit is pas echt personaliseren van chocolade....
Chocomedia

Lees meer... Naar boven

Chocolade voor Bob

bierflesje

Bron: de redactie.be do 16/01/2014 - 12:35 Wouter Carton
Foto: Chocomedia
Wie in de omgeving van Diksmuide moet blazen en nuchter achter het stuur zit, krijgt dan toch geen fles bier. De politie heeft een compromis uitgewerkt met de vriendengroep.

Een vriendengroep uit Diksmuide, de

Lees meer... Naar boven

Chocolade tandpasta !!

chocomedia-chocolade-tandpasta

29/01 In De Rand Het tandpastabedrijf Crest brengt een nieuwe lijn van gedurfde tandpasta's op de markt. Dat meldt ABC News. Een primeur is het echter niet want in 2012 pakte het biotechbedrijf Theodent uit New Orleans al uit met een 'chocoladatandpasta'.

Tandpastabedrijf Theodent lanceerde een paar jaar gelden twee chocoladetandpasta's. De gewone Theodent Classic voor 10 dollar en de luxeversie Theodent 300, voor mensen met extra gevoelige tanden te verkrijgen aan 100 dollar per tube. De samenstelling van deze revolutionaire tandpasta houdt niet alleen het gebit intact, het zou de tanden ook sterker maken.

Dat komt omdat het mengsel is gebaseerd op de stof theobromine, een extract van cacao. De tandpasta smaakt dus voor alle duidelijkheid niet naar chocolade maar heeft, net zoals alle andere tandpasta's, een frisse muntsmaak.

Rijkere ervaring

Het tandpastabedrijf Crest maakt de droom van elk kind waar: Mint Chocolate Trek, een tandpasta die écht naar chocolade smaakt. Het is maar één van de smaken die Crest lanceerde, ook Vanilla Mint Spark en Lime Spearmint Zest maken deel uit van het nieuwe Be-line gamma.

Crest haalde de inspiratie voor de nieuwe tandpastalijn uit de kritiek van een consument die de tandpasta te saai vond. De consument wilde graag verrast worden door zijn tandpasta, al was het maar een minuut of twee tijdens het poetsen. De Be-line moet een verrijking voor de tandenpoets-ervaring worden.

Bron Gazet van Antwerpen, JaVL, Foto abcnews

De Theobromine zorgt ook voor het  "verslavende" effect van chocolade, vanaf nu dus de hele dag met de tandenborstel in de mond ????
Beter: gewoon lekker genieten van de beleving van ECHTE chocolade.......toch ?

P.V.

Lees meer... Naar boven

Kwaliteit van chocolade

Eindelijk een manier om te achterhalen of dure chocolade het geld waard is

(Uit: scientas.nl, geschreven op 16 januari 2014 Caroline Kraaijvanger)

Echte chocoladeliefhebbers zijn er dol op: echte chocolade, gemaakt van de beste cacaobonen. Helaas was er – behalve proeven – tot op heden geen enkele manier om te testen of die duurbetaalde chocolade ook echt wel van de beste bonen gemaakt is. Maar de wetenschap brengt daar verandering in.

cacaoaboon

 

Wat in de winkel verkocht wordt als echte chocolade, gemaakt van de beste cacaobonen is in veel gevallen niet zo echt en van hoge kwaliteit als u denkt. Veel producenten gebruiken voor de productie van de chocolade namelijk wel de beste cacaobonen die er zijn, maar mengen deze vervolgens met cacaobonen die van mindere kwaliteit zijn. Ondertussen betaalt u in de winkel een prijs die past bij een reep die alleen uit de beste cacaobonen bestaat.

Maar de wetenschap is de sjoemelende chocoladeproducent nu eindelijk te slim af. In het blad Journal of Agricultural and Food Chemistry komen onderzoekers met een methode om de raszuiverheid en afkomst van cacaobonen vast te stellen. De onderzoekers richten zich daartoe vooralsnog op individuele cacaobonen, maar het is mogelijk om op te schalen en grote hoeveelheden cacaobonen snel te testen. De wetenschappers identificeerden een kleine set DNA-markers die verraden tot welke soort een cacaoboon behoort. "Voor zover wij weten is dit het eerste authenticatie-onderzoek onder cacao waarbij gebruik wordt gemaakt van moleculaire markers," schrijven de onderzoekers.

De methode is niet alleen handig om echte chocolade met een hoge kwaliteit te onderscheiden van alles wat van mindere kwaliteit is. De onderzoekers hopen ook dat hun methode om zeldzame cacaobonen en cacaobonen van hoge kwaliteit te authenticeren boeren aanmoedigt om meer verschillende soorten cacaobomen te verbouwen en zich niet alleen te richten op de soorten die het gemakkelijkst te verbouwen zijn (en dus momenteel het meest voorkomen). In die zin kan het onderzoek de biodiversiteit dus ten goede komen.

Kwaliteit is ook "keten-verantwoordelijkheid" , en dus ook elkaar als partners vertrouwen.
Dat er nu een techniek beschikbaar is om eventueel misbruik van dat vertrouwen aan de kaak te stellen is alleen maar toe te juichen, al is het maar als stok achter de deur.

Chocomedia

Lees meer... Naar boven

Contactgegevens

van den Eijndelaan 22
5712 BR Someren-Eind

Tel: 0493-493 923
Mob: 06 3734 1348

ChocoMedia is een onderdeel van: Vossen Chocoladewerken

Wij zijn ook te vinden op Social Media: icon-twittericon-facebookicon-google

© Copyright 2019 - ChocoMedia.nl | Website door RenewMyID