De lekkerste manier om te communiceren

0493 49 39 23

Kies uw moment

Voor iedere gelegenheid iets lekkers!

Blog

Dieet met of zonder chocolade

Niet chocolade maar alcohol grootste boosdoener dieet

Niet een reep chocolade, maar een glas alcohol is de grootste boosdoener tijdens een dieet.

Uit onderzoek blijkt dat sterke drank, in plaats van chocolade, leidt tot het beëindigen van een dieet. Dit komt vooral omdat mensen de neiging hebben om het aantal calorieën dat in alcohol zit, te onderschatten. Zo denkt Heather McKee, onderzoekster aan de universiteit van Birmingham.

Zoete snacks

De verleiding om iets met alcohol te pakken, is vooral in de avonduren het grootst. Zowel mannen als vrouwen hebben dan meer kans om te bezwijken voor de verleiding van alcohol dan voor snacks.

Dit gebeurt volgense McKee vooral omdat menigeen het aantal calorieën dat alcohol bevat in vergelijking met voedsel onderschatten. Met twee grote glazen witte wijn zit een vrouw al op een vijfde van het aanbevolen dagelijkse calorie-inname voor een dag.

En het drinken van vijf glazen bier per week komt neer op 44200 kcal extra per jaar, wat overeenkomt met het eten van 221 donuts.

Wilskracht

We geven vaak toe aan verleidingen als drank wannneer de wilskracht om die te weerstaan in de loop van de dag uitgehold is. De vertrouwde omgeving van huis of de ontspannen omgeving van een café versterken dit gevoel alleen maar. Ook vinden we ongezond voedsel of drank aantrekkelijker als we samen zijn met anderen en geven we hier op zo'n moment sneller aan toe.

(bron Telegraaf 27-2-2014)

 

Contactgegevens

van den Eijndelaan 22
5712 BR Someren-Eind

Tel: 0493-493 923
Mob: 06 3734 1348

ChocoMedia is een onderdeel van: Vossen Chocoladewerken

Wij zijn ook te vinden op Social Media: icon-twittericon-facebookicon-google

© Copyright 2019 - ChocoMedia.nl | Website door RenewMyID