De lekkerste manier om te communiceren

0493 49 39 23

Kies uw moment

Voor iedere gelegenheid iets lekkers!

Blog

Waar of niet waar ?

07/02/2014   Chocoladeliefhebbers kunnen een hele week lang hun hart ophalen in Brussel. Daar strijkt vanaf vandaag het "Salon du Chocolat" neer, het grootste chocolade-evenement ter wereld. Dat Brussen met een heuse "Chocolate Week" de lekkernij wil eren, is niet meer dan logisch. Je wordt er immers gelukkig van. Of niet? Wij onderzochten vijf uitspraken die de ronde doen over chocolade.

1. Chocolade is gezond.

Waar. Amerikaanse wetenschappers beweren zelfs dat pure chocolade gezonder is dan fruit. In chocolade zitten veel vitaminen, waaronder vitamine A, D en E. Daarnaast bevat chocolade veel mineralen. Pure chocolade is bovendien goed voor het hart en de bloedvaten en bevat geen cholesterol. Uiteraard geldt ook voor chocolade dat overdaad schaadt! In een normale, gezonde levensstijl is 20 à 30 gram donkere chocolade per dag voldoende. Bovendien geldt dat melkchocolade veel minder gezond is, door de hoeveelheid verzadigde vetten en calorieën die erin zit.

2. Chocolade maakt gelukkig.

Waar. Chocolade bevat verschillende stoffen die in onze hersenen een gelukkig gevoel opwekken, al is het effect klein. Een van die stoffen is Fenylethylamine, een stof die van nature in chocolade zit. Het is ook die stof die vrijkomt in onze hersenen wanneer we verliefd zijn. Het werkt als een soort natuurlijke antidepressiva.

3. Chocolade is verslavend.

Niet waar. Chocolade bevat wel stofjes zoals cafeïne en tryptofaan, die enkel in grote hoeveelheden een verslavend effect hebben. In chocolade komen deze stofjes echter in zulke kleine hoeveelheden voor dat ze geen merkbaar effect hebben. Bij mensen is de behoefte aan chocolade te verklaren door de gewoonte en de regelmaat waarmee het wordt gegeten. Het gaat met andere woorden eerder om een cultureel, aangeleerd gedrag dan om het resultaat van bepaalde bestanddelen.

4. Chocolade veroorzaakt acné.

Niet waar. Uit onderzoek blijkt dat chocolade eten geen invloed heeft op de huid. Wel zijn er mensen met een chocoladeallergie, waardoor de huid na het eten van chocolade aangetast wordt. In het algemeen geldt wel dat gezonde voeding positief is voor de huid.

5. Chocolade maakt je dik.

Waar. Chocolade, en dan vooral melkchocolade, bevat veel calorieën. Een reep pure chocolade van 100 gram bevat echter ook al snel 500 calorieën, wat gelijk staat aan een ruime maaltijd. Eet chocolade dus met mate!

(bron: gazet van antwerpen)

Een leuk artikel wat ik tegenkwam in de gazet van Antwerpen. Dus voortaan "bewust" genieten van chocolade.

 Chocomedia

 

Contactgegevens

van den Eijndelaan 22
5712 BR Someren-Eind

Tel: 0493-493 923
Mob: 06 3734 1348

ChocoMedia is een onderdeel van: Vossen Chocoladewerken

Wij zijn ook te vinden op Social Media: icon-twittericon-facebookicon-google

© Copyright 2019 - ChocoMedia.nl | Website door RenewMyID