De lekkerste manier om te communiceren

0493 49 39 23

Kies uw moment

Voor iedere gelegenheid iets lekkers!

Blog

Cacaomarkt 2014

'De best presterende grondstof voor 2014'

 VRIJDAG 3 JANUARI 2014, 15:51 uur

Aldus kopte de website www.belegger.nl.
" Het afgelopen jaar was cacao, na aardgas, de best presterende grondstof. Voor 2014 ziet het ernaar uit dat de grondstof voor chocolade nog beter gaat presteren en zelfs de eerste plaats inneemt als best presterende grondstof.
Dit stelt Avtar Sandhu, senior manager grondstoffen bij Philip Futures, in een outlook voor 2014.
'De groeiende vraag naar cacao en toenemende druk op de productie van cacao zullen er voor zorgen dat cacao als grondstof beter gaat presteren dan aardgas in het komende jaar', aldus Sandhu. Aardgas maakte 27 procent winst in 2013, waar cacao met 26 procent winst het niet veel slechter deed.

Aanbodtekort
Sandhu verklaart de prijsstijging door problemen aan de aanbodkant. 'Door ongunstige weersomstandigheden mislukken oogsten in de Ivoorkust en Ghana, de grootste cacaoverbouwers ter wereld.'\$1Maak Belgische chocolade beschermd merk'
'Nu zien die cacaoboeren betere mogelijkheden om het hele jaar door inkomen te genereren door palmolie en rubber te verbouwen. De boeren krijgen doorgaans alleen gedurende de cacao-oogst inkomen. Dit moet zorgen voor structureel afnemende output van cacao.

Chocoladeverkoop
Naar aanleiding van een onderzoek van Euromonitor is de verwachting dat de wereldwijde verkoop van chocolade met 2 procent zal groeien in 2014. De Aziatische markt zal de wereldwijde markt volgens Euromonitor overtreffen met een groei van 5 procent in de vraag naar chocolade.

Sandhu verwacht ook sterke consumptietrends in Noord-Amerika, Europa en Azië.
'Het tekort aan cacao ten opzichte van de vraag zal ongeveer 200.000 ton zijn in 2014', aldus Sandhu. De Internationale Cacao Organisatie (ICCO) verwacht dat het tekort aan cacao nog tot 2018 kan duren.
'De afnemende output gecombineerd met een robuuste wereldwijde vraag, zal zorgen voor solide winsten op cacao', zo stelt Sandhu. 'Door de problemen in productie-output en toenemende vraag naar chocolade zal hierin niet veel veranderen.'

Door Foppe Lycklama à Nijeholt (bron www.belegger.nl)"

In een snel veranderende wereld waarin we doelen nastreven als duurzaam ondernemen, goede prijs voor de boeren ,fair-trade programma's enzovoorts blijkt toch tekens weer dat de prijs meer wordt bepaald door de speculant (op basis van vraag en aanbod) dan de vraag en aanbod zelf en door onze zorg voor onze boeren.

Chocomedia

 

 

 

Contactgegevens

van den Eijndelaan 22
5712 BR Someren-Eind

Tel: 0493-493 923
Mob: 06 3734 1348

ChocoMedia is een onderdeel van: Vossen Chocoladewerken

Wij zijn ook te vinden op Social Media: icon-twittericon-facebookicon-google

© Copyright 2019 - ChocoMedia.nl | Website door RenewMyID