Geplaatst op 1 reactie

24 april: de dag van het zwemonderwijs

Op 24 april is het de dag van het zwemonderwijs.

De Dag van het Zwemonderwijs, die gepland stond op vrijdag 17 april, is verplaatst naar vrijdag 25 september a.s.

Zwemmen is nog helemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Een ongetraind persoon zinkt als een baksteen als hij nog nooit in contact is gekomen met water. Dat is extra vervelend in een land dat voor 25% onder water ligt, maar gelukkig hebben wij steengoed zwemonderwijs. Al vanaf jonge leeftijd trainen badmeesters en -juffen ons in de fijnkunst van de vlinderslag en het 7-meter-onder-water-zwemmen. Dat unieke watereducatiesysteem moeten we in stand houden, en daarvoor is de Dag van de Zwemonderwijs in het leven geroepen.

De Dag is in de eerste plaats bedoeld voor professionele badmeesters, desnoods in spé, om eens bij elkaar te komen om over hun beroep te praten. Wat maakt hen zo uniek? Waar moet je op letten als je een kind zwemles geeft? En bovenal: Hoe wordt Nederland het beste zwemmersland ter wereld?

De Dag bestaat dan ook uit een groot congres vol workshops, waarin over ‘de Gedragscode Zwembrance’ wordt gepraat, of over ‘de Licentie Zwem-ABC’. Maar niet alleen professionals mogen meedoen aan de Dag, want ook scholen staan vrij hun eigen initiatief te starten. Neem de jonge studentjes eens een dag mee naar een waterpark bijvoorbeeld.

(Bron: www.fijnedagvan.nl

In het kader van de Corona crisis is deze dag verplaatst naar 25 sept. 2020

Ook iets te vieren ?
Op een idee gebracht ?
Hieronder een paar suggesties

1 gedachte over “24 april: de dag van het zwemonderwijs

  1. Het mooiste en lekkerste zwemdiploma!

Reacties zijn gesloten.